Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κυβάκια 4×4
- 150 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης
- 100 ml λευκό κρασί
- 250 ml ζωμό κοτόπουλου
- ½ κ.σ. εστραγκόν, τριμμένο
- 2 κ.σ. θυμάρι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Τοποθετούμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Έπειτα σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Αδειάζουμε το ζωμό κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το εστραγκόν, το θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να δέσει με το φαγητό.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com