Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κυβάκια 4×4
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 250 ml ζωμό κοτόπουλου
  • ½ κ.σ. εστραγκόν, τριμμένο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Τοποθετούμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Έπειτα σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Αδειάζουμε το ζωμό κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το εστραγκόν, το θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να δέσει με το φαγητό.
  5. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com