Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. panko

Για το ψήσιμο

  • 100 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 80 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Τσιπς γλυκοπατάτας για το σερβίρισμα

  • 2 γλυκοπατάτες, κομμένες σε sticks
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  2. Για το πανάρισμα
    Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι, σε ένα δεύτερο πιάτο τα αυγά και σε ένα τρίτο το panko Πανάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο περνώντας πρώτα από το αλεύρι μετά από το αυγό και, τέλος, από το panko.
  3. Για το ψήσιμο
    Ψήνουμε τα κοτόπουλα στον κάδο του air fryer όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, για 10 λεπτά, στους 200°C και στα μισά του χρόνου τα γυρίζουμε πλευρά.
  4. Απλώνουμε σάλτσα ντομάτας σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων, καλύπτουμε με τα τυριά και ψήνουμε στο air fryer για ακόμη 5 λεπτά στους 200°C, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Πηγή: giorgostsoulis.com